Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Svetová súťaž v pletení Poznaň 2023

GALÉRIA
Dátum: 29.08.2023
Autor: Hyzová
Počet videní: 1161
2 min. čítania
Svetová súťaž v pletení Poznaň 2023

Vďaka p. Miroslavovi Marečkovi putovalo ocenenie i do Vrboviec

V poľskom meste Poznaň sa v dňoch 24. až 27. augusta uskutočnil už V. ročník celosvetovej súťaže v pletení z vŕbového prútia a iných materiálov, ktorá je najväčším festivalom pletenia na celom svete.
Festivalu sa zúčastnili najlepší remeselníci z 59 krajín sveta.
Je nám cťou, že našu obec i Slovensko v rámci slovenskej expedície zastupoval pán Miroslav Mareček, ktorý je majstrom pletiarskeho remesla.
V obrovskej konkurencii sa pán Mareček umiestnil v kategórii „úžitkové umenie“ na úžasnom 3. mieste. V tejto kategórii prezentoval krásne opletenú fľašu s koženým remeňom, ktorý bol taktiež jeho výrobkom. Priamo na mieste vytvoril nevšednú dózu z pedigu, ktorá bola zaradená do kategórie galantéria.
Ďakujeme predovšetkým pánovi Marečkovi za reprezentáciu Vrboviec i Slovenska. Vďaka patrí i pánovi Tomášovi Mikolajovi z ÚĽUV-u, ktorý bol organizátorom slovenskej expedície na festival a po celý čas zabezpečoval hladký priebeh akcie pre zúčastnených. Slovenský stánok, prezentujúci košikársku, slamienkársku i umeleckú výrobu mal na festivale veľký úspech. Jednou z dominánt bol i pletený šachový stolík a pletené auto, ktoré sú taktiež výrobky nášho pána Marečka.
Blahoželáme taktiež Petrovi Beňovi z Topoleckej pri Starej Turej, ktorý získal ocenenie za prútené svietniky, vytvorené priamo na mieste a taktiež pani Danke Ptáčkovej z Morkovíc (ČR), ktorá svojim výrobkom v kategórii galantéria obsadila 2. miesto.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.